Tekercses vágóplotter termelékeny, ipari szintű felhasználásra

FC8600 vágóplotter sorozat, mely  egyszerű használatot és nagyobb termelékenységet nyújt

 • Kategóriájában a legnagyobb vágási sebesség
  1485 mm/s max. vágási sebesség a hatékony termelékenységért.
 • Kategóriájában a legnagyobb vágási erő
  5.88 N (600 gramm) max. vágási erő a széleskörű anyaghasználatért. A vágható anyagok köre rendkívül kiterjedt, vékonytól a vastagig.
 • Pontos anyagtovábbítás hosszú vágáskor
  Garantált a követési pontosság 15m-ig. Az anyagtartó kosár és a változtatható nyomáserősségű leszorító görgök alaptartozékok, melyek sokkal stabilabb anyagtovábbítást tesznek lehetővé.
 • Öt méretben rendelhető, hogy minden elvárásnak megfeleljen
  A sorozat tagjai rendelkezésre állnak 61 cm-től 162 cm szélességig az alábbiak szerint: 61cm, 76cm, 106cm, 137cm, 162cm

Továbbfejlesztett funkciók a nagyobb termelékenységért


Másolható ARMS

Az új ötödik generációs ARMS5.0 nagy precizitású kontúrvágást tesz lehetővé. A másolat készítő funkció a kontúr vágási adatokat is tartalmazza, így lehetőség van a plottere letöltött adatok egyszerű sokszorosítására. Ezek a másolatok számítógép nélkül készíthetők el, jelentősen felgyorsítva a munka hatékonyságát. Az automatikus anyaglevágás funkció engedélyezésével soronként feldarabolhatóak a másolatok.

Beépített hálózati csatlakozó

A plotter USB 2.0 (Hi-Speed), RS-232C és Ethernet (10BASE-T/100BASE-TX) csatlakozással rendelkezik. A különböző csatoló felület változatos lehetőséget kínál, a számítógéphez való csatlakozáshoz. Ethernet használatakor megosztható a plotter a hálozatba kapcsolt számítógépekkel.

Kiemelkedő funkciók a termelékenység érdekében


Könnyű kezelés

Könnyed kezelést biztosít a nyomógombos vezérlőpanel és a nagyméretű 3”-es LCD kijelző. A többnyelvű panelen nagyméretű ikonok segítik a menüben való navigálást.

Perforációs vágás

Perforációs vágásnál a kés le és föl mozgatása helyett a nyomóerő szabályzásával biztosított a tökéletes végeredményt. Így az elkészült munkák könnyedén leválaszthatók a tökéletes perforációs vonal mentén.

Auto-panelezés

Az automatikus panelezés egy új lehetőség, mely automatikusan felosztja a nagy grafikákat kisebb oldalakra, melyek egymást követően kerülnek vágásra. Zökkenőmentes munkamenetet és tökéletes végeredményt produkálva. A kisméretű oldalak miatt az anyag mozgatás korlátozva van, így a vágás precízebb és pontosabb.

Kettős konfiguráció

Két felhasználó fejenként 8 különböző testreszabott beállításlistát menthet el magának. Egy gyors billentyűkombináció lehetővé teszi az egyszerű váltást a felhasználók között. Ezáltal egy plotter megosztható több operátor között.

Másodlagos eszközbefogó vágáshoz és rajzoláshoz (opcionális)

A kiegészítő befogónak köszönhetően egyszerre használható toll rajzoláshoz, és kés vágáshoz. Az eszközök közötti csere automatikusan történik szükség szerint.

Egyéb extra lehetőségek

 • További 3db kiegészítő média tartó szerelhető fel, ahol a tekercsek tárolhatók (opcionális)
 • Az anyagbetöltés történhet ellőről vagy hátulról, felcserélve ezzel az adagolás irányát.

Továbbfejlesztett ARMS 5.0 a nagy pontosságú vágáshoz


ARMS – Advanced Registration Mark Sensing System

4 pontos tengely igazítás

Az egyedülálló 5. generációs algoritmus segítségével, kontúrvágás esetén az X és Y irányú torzulások korrigálásra kerülnek. Ennek köszönhetően sokkal precízebb a kontúrvágási folyamat.

Többszörözött regisztrációs jelek olvasása

Ha a grafika mátrix másolat funkcióval lett készítve és nyomtatva, a reg. jel olvasási és kontúr vágási folyamat minden másolatnál automatikusan megismétlődik. Ez jelentős mértékben gyorsítja a termelékenységet.

*Ez a funkció csak Graphtec Studio, Cutting Master 3 vagy Cutting Master 2 szoftver használata esetén érhető el.

Szegmentált terület korrekció

Négy pontos tengely igazítás történik minden egyes szegmentált területen. Normál módban, a vágási hossz irányában elhelyezett köztes jelek beolvasása és ezt követően a vágás, a teljes grafikán egy menetben történik. Ettől eltérően az új szekvenciális mód esetén a beolvasást követően a vágás, a köztes jelek által felosztott területek sorrendjében történik. Így a kisméretű területek miatt az anyag mozgatás korlátozva van, ezáltal a vágás precízebb és pontosabb.

Kiterjesztett hasznos vágási terület

Az 5. generációs ARMS 5.0 rendszer megnövelte a hasznos vágási területet azáltal, hogy a regisztrációs jelek külső pereméig kihasználja a munkafelületet. Így nő a termelékenység és csökken az anyagveszteség.

Automatikus jel felismerés

Az első regisztrációs jel érzékelése automatikusan történik a keresési területen belül, ezért nem szükséges a szenzort manuálisan a regisztrációs jel közelébe pozicionálni. A soron következő jel érzékelése szintén automata módon valósul meg, így egyszerű és gyors a regisztrációs jelek keresése.

ISM (Intelligens jel olvasási metódus)

Az ISM egy olyan új letapogatási algoritmus, mely növeli a felhasználható kompatibilis anyagok körét. Az ISM eljárásnak köszönhetően a regisztrációs jelek felismerése az olyan kényes anyagokon is sikeres, mint a szálcsiszolt alumínium vagy a fényes laminált felületek. Ezek a korábbi vagy eltérő eljárásoknak problémát jelenthetnek.

* A felhasznált anyagnak az előírt tűréshatáron belül kell lennie. A szélsőséges anyagfelület vagy rossz nyomtatási minőség gátolhatja a beolvasás sikerét. Ez a funkció a 2.10 vagy újabb firmware verziótól érhető el.

 Automatikus szenzor érzékenység állítás

A regisztrációs jel olvasó szenzor érzékenység beállítása automatikusan történik az aktuális médián, a jel és háttér fényvisszaverő képességének mérése alapján. A jel észlelés akkor is lehetséges, ha a háttér és a regisztrációs jel közti kontraszt csökken. Például, ha színes háttéren fehér jelek vannak.

Továbbfejlesztett szoftverek


Beépülő szoftver Illustrator & CorelDRAW-hoz

Cutting Master 3

Ezzel a beépülő szoftverrel közvetlenül Illustrator-ból vagy CorelDRAW-ból ki tudjuk vágni a grafikát, ill. akár a plotter beállításait is módosíthatjuk. Olyan lehetőségeink vannak mint regisztrációs jel készítés , mátrix másolat, panelezés, kiszedőkeret felhelyezés, kondíciók beállítása, és sok más. Lehetővé teszi, hogy egyszerű használat mellett a lehető legtöbbet hozza ki plotteréből.

< Főbb jellemzők >

 • Pozíció beállítása, nagyítás és kicsinyítés közvetlenül az előnézeti ablakban
 • Körvonal készítés karakterekhez, szem előtt tartva a vonal vastagságát és az átfedést.
 • Vonalak, rétegek vagy színek szerinti szétválogatása
 • Grafika földarabolása több részre a panelezés funkcióval
 • Több plotteres mód támogatása

Tervező szoftver

Graphtec Studio

Egy könnyen használható tervező szoftver új saját grafikák létrehozásához. A grafikák egyszerű előállítását segítik a program ikonok, melyek a rajzfelület körül helyezkednek el. Mint például az automatikus illesztés, árnyékolás és egyéb szerkesztési funkció. Lehetőségünk van módosítani a plotter kondíciós beállításait és más funkcióit.

< Főbb jellemzők >

 • Automatikus alakzat készítés, változatos vonal típusok és sok más
 • Karakter szerkesztés: forgatás, tükrözés, görbére illesztés, körvonal
 • Auto kontúr (bmp, tif, jpg, stb. képformátumok)
 • Több plotteres mód támogatása

Plotter vezérlő szoftver

Plotter Controller

A szoftver segítségével a számítógépről módosíthatjuk a plotter különféle beállításait. A program a plotter driver segítségével indul el, mielőtt a szerkesztő szoftverből kiadott vágás vagy nyomtatás parancs végrehajtásra kerülne. A Plotter Controller és a szerkesztő szoftver futhat egyidejűleg, így a grafika szerkesztése és az aktuális plotter beállítások is könnyen áttekinthetők.

< Főbb jellemzők >

 • Vágási kondíciók beállítása
 • Teszt vágás végrehajtása
 • ARMS paraméterek beállítása és az utasítások végrehajtása
 • Adat írányba forgatása, hogy egyezzen a média befűzés irányával
 • Eszköz pozíció módosítása
 • Origo pont megadása
 • Utasítások kiadása gyors gombokkal

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn