Nincs kompromisszum – kedvező ár, ideális stancolási munkafolyamatokhoz

A Graphtec FCX2000 tökéletes megoldást kínál a merev alapanyagokból készülő kis darabszámú egyedi termékek gyártásához, mindezt optimális anyagkihasználással teszi. Csökkentse anyag veszteségét és gyorsítsa fel munkáját a Graphtec precíziós vágógépével. Az offline (USB) működés minden felhasználó számára megkönnyíti a munkavégzést.

Széleskörű ipari felhasználás

Az új síkágyas precíziós vágóplotter a legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően merevebb mozgató mechanikával lett felszerelve, így a nagy nyomóerőt igénylő vágásoknál csökken a deformálódás esélye. Ez lehetővé teszi pl. az íves bígelést. A Graphtec síkágyas vágóplottereknek széleskörű a felhasználási lehetősége, a csomagoló és ipari alapanyagok felhasználásával készülő prototípusok gyártásban, és rövid határidős egyedi termékek készítésében.

Asztal méretek

3 különböző asztal méret áll rendelkezésre vákuum vagy elektrosztatikus anyagrögzítéssel.

Alapanyag rögzítési módok

Vákuum
Az alapanyag rögzítése külső vákuum pumpa segítségével történik. Ez a rögzítési mód nehéz vastag anyagokhoz ideális.
Elektrosztatikus
Az anyagok az asztalban kialakuló elektrosztatikus vonzás hatására rögzülnek. Ez az eljárás könnyű anyagok vágásához alkalmas

 

Offline üzemeltetés pendrive-ról

Cutting Master 4-ben vagy Graphtec Pro Studio-ban létrehozott vágási feladatok pendrive-ra menthetők. A pendrive rádugható a plotterre így menüből vezérelve, PC használata nélkül van lehetőség a lementett grafikák egyszerű és gyors kivágására.

 Adatkezelés vonalkód használatával

Kontúrvágás esetén, ha a grafikára vonalkód van nyomtatva, a pendrive-ról történő vágási munkák kiválasztása automatikus. Így elkerülhető hogy, a nem megfelelő vágási utasítások feldolgozásra kerüljenek, ezzel nagyban nő a munka hatékonyság.

A továbbfejlesztett ARMS hatékonyabb kontúrvágást tesz lehetővé


Az új továbbfejlesztett ARMS 6.0 (Advanced Registration Mark Sensing system) nagyobb termelékenységet és egyszerűbb használatot biztosít minden felhasználó számára.

Másolható ARMS

A vágási adatok kiküldés után a plotter memóriájába kerülnek, így innen  másolatok készíthetők PC használata nélkül. Az FCX2000 az első kontúrvágási íven beolvassa mind a 4 reg. jelet, a további másolatokon viszont csak az elsőt. Így csökken a jel keresési idő és növekszik a termelékenység.

Felhelyezett matrix másolatok

A másolatok beolvasásának menete

Hátoldal vágása/bígelése ARMS használatával

Lehetőség van arra, hogy a vágás és a bígelés az anyag hátoldala felől történjen. Így elkerülhető, hogy karcolások és sérülések keletkezzenek a nyomtatott grafikán. FCX2000 esetén, a funkció könnyen használható Cutting Master 4 vagy Graphtec Pro Studio-ból.

Kiterjesztett hasznos vágási terület

Ez a funkció lehetővé teszi a vágási terület kiterjesztését oly módon, hogy a regisztrációs jeleken kívülre is kerülhetnek grafikai elemek, ezáltal nő a termelékenység és csökken az anyagveszteség.

Szabványos regisztrációs jelek támogatása – nem szükséges a gyártó specifikus jelek használata

Gyári szabványos regisztrációs jeleket használva is végrehajtható a kontúrvágás. Nincs szükség speciális Graphtec jelek elhelyezésére a grafikán.   A vágás egyszerűen elvégezhető, ha a vágójel információk megadásra kerülnek a Cutting Master4 szoftverben.

Fordított színbeállítású regisztrációs jelek

A jelek felismerése abban az esetben is lehetséges, ha a kontraszt lecsökken a háttér alapszínéhez képest. Például színes háttéren fehér jelek vannak. Amikor fordított színbeállítású jeleket használ, a beolvasás csillogó fényes anyagokon is sikeresen kivitelezhető.

Kiegészítő kellékek széleskörű felhasználásra


Az FCX2000 két különálló eszköz befogóval rendelkezik. Egy időben két különböző eszköz használható, így az eltérő munkafázisok egy menetben megszakítás nélkül elvégezhetők, jelentős mértékben javítva a munka hatékonyságát.

Vágó kések

Széleskörű választék vágókések terén, a legkülönbözőbb munkafolyamatokhoz.

CB09UBDekorációs fóliákhoz

CB15UVastaganyagokhoz

CB15U-K30Vastag anyagokhoz vagy kis karakterek vágásához

CB15U-K20Gumimaszk fóliákhoz

CB15UANagy intenzitású fényvisszaverő fóliákhoz

CB15UA-K30Nagy intenzitású fényvisszaverő fóliákhoz

CB30UCMerev anyagokhoz, hullámkartonhoz

Bígelő eszközök

3 különböző típusú bígelő eszköz áll rendelkezésre. PM-CT-002 egy új eszköz. A korábbi eszközökkel szemben kíméletesebben bánik az anyagok felületével, nem okoz sérüléseket, karcokat a nyomtatott grafikában.

PM-CT-002Toll típusú (golyós tompa végű) Ívek készítéséhez vastag papíron

CP-001Toll típusú (fix tompa végű) Vastag papírokhoz

CP-002Görgős típus  vastag papírokhoz, kartonokhoz

CP-003Görgős típus
hullámkartonokhoz

Nagyító kés beállításhoz (PM-CT-001)

A nagyító az FCX2000-hez alaptartozék, melynek segítségével könnyedén beállítható az aktuális vágáshoz szükséges ideális kés él hosszúság.

Praktikus tárolóhely

Itt tarthatja nem használt késeit késtartóit, ragasztó szalagját, sniccerét vagy bármi mást.

Tekercstartó

Az íves anyagok mellett bármilyen tekercses médiát is be lehet helyezni a plotterbe
Média szélesség : max. 950 mm
Média súly : max 5 kg

Vészleállító

Sürgős esetekben a vészleállítóval azonnal megállíthatja a plotter működését.

3.7”-os LCD kijelzővel ellátott vezérlő panel

Könnyed kezelést biztosít a nyomógombos vezérlőpanel és a nagyméretű 3.7”-os LCD kijelző

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn